Polisen fick in ärendet klockan 08.16 på fredagen, men uppger att inbrottet har skett natten till fredagen.

– En eller flera personer har slagit in i en ruta och tagit kläder, men de har inte varit inne i butiken, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen region Väst.

Det är rutan i en bakdörr som från butiken leder ut till passagen mellan Storgatan och Rådhusgatan som har krossats. Innanför dörren stod ett ställ med jackor av märket Boomerang. Tjuven eller tjuvarna fick genom hålet i dörrglaset tag på stället och drog ut ett 20-tal jackor. Även ett antal pälskragar stals från butiken. Carina Jakobsson säger att jackorna kostar drygt 5 000 kronor styck.

– Det är inte alls bra det här, det kommer att bli väldigt stora förluster förstås, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag kan aldrig tänka mig att vi får tillbaka de jackorna och det blir inte lätt att få tag på nya nu.

Förutom den ekonomiska förlusten var det stökigt i butiken med jackor, glas och galgar som låg huller om buller.

– Det blir en massa jobb för oss. Nej, i dag känns det inte kul, säger Carina Jakobsson.

Det är andra gången sedan september som Spirit Of St Louis har drabbats av inbrott. Även den gången stals jackor, men då skedde inbrottet genom en krossad ruta i entrédörren på butikens framsida.

– Polisen sa att det såg mer planerat ut förra gången och att det här inbrottet kanske inte var uttänkt i förväg, säger Carina Jakobsson.

Polisen har gjort en teknisk undersökning i och utanför butiken för att säkra spår.

Tidigare i veckan, under onsdagen, drabbades Fagerbergs Herr & Dam i Vara av ett liknande inbrott – men då kom tjuvarna över jackor till ett värde av 300 000 kronor. Det inbrottet var över på under tre minuter, och tjuvarna tog sig in genom att krossa skyltfönstret.