Den 11 september förra året fick Alexandra Pepin nog. Det var då hon bestämde sig för att göra något åt sin vikt. Dagen efter gjorde hon sin första invägning och vågen visade då på 81 kilo. ”Vidrigt på den här lilla korta kroppen”, skrev hon då på Instagram.

En ny livsstil

Sedan har hon gjort en viktresa som trots vissa motgångar, bland annat lång och efterhängsen förkylning, gjorde att vågen visade minus 12,6 kilo vid senaste vägningen innan påsk. Hälsoeffekterna är många så här långt.

– Jag sover bättre, jag har blivit av med rygg- och axelvärken, jag är mycket mer energifylld och piggare, snabbare och jag har inte haft problem med magkatarr på flera månader.

Vad har hon då gjort för att minska så mycket i vikt?

Jo, hon skapade en diet, eller rättare sagt ny livsstil, som är anpassad efter henne.

– Det gäller ju att kunna hålla den. Den måste funka till mitt liv.

Hon är ständigt på språng och att driva en restaurang som hobbyverksamhet gjorde ju inte saken lättare.

– Det är ju helt sjukt hur mycket man stoppar i sig utan att tänka sig för, utbrister hon.

Ständigt hungrig

Annons

I hennes fall har det stora problemet varit att hon är en konstant hungrig person.

– Dessutom höll jag på med känsloätning och jag åt verkligen på ALLA känslor. Jag har ätit när jag varit trött, ledsen, arg, glad.

Så det viktigaste för Alexandra har varit att hålla sig mätt för att inte gå i fällan samt att dra ner på kolhydraterna.

– Vissa saker har jag inte ätit alls sedan i september, som exempelvis pizza och det har nog bara blivit 2–3 kakor på ett halvår.

För att inte bli hungrig och falla för frestelserna så blir det både frukost 1 och frukost 2 och innan lunch hinner hon även med ett mellanmål, det funkar med lite planering under helgen.

– Jag äter väldigt bra nu. Det blir mycket frukt och grönsaker.

Anmäld till triathlon

Fuskdagarna har också varit viktiga för att klara av den strikta dieten.

– Jag har alltid haft planerade fuskdagar och däremellan har det inte funnits utrymme för fusk.

Givetvis motionerar hon också, vilket hon inte gjorde innan. Numera blir det både träning på gym och löpning. Målet att kunna springa en mil nådde hon i februari och för några veckor sedan sprang hon milloppet Älgalöpet. Egentligen skulle hon ha varit med på Göteborgsvarvet men på grund av förhinder så har hon sålt sin startplats.

Istället satsar hon på sitt livs första triathlon (jo, du läste rätt) i juli.