Jennie och Malou har båda en passion för att laga mat. I ett personligt brev till köksmästaren för Nobelmiddagen ansökte de om att få vara med och laga maten på Nobelfesten, och det fick de. Malou var en av kockarna förra året men är lika nervös inför årets fest.

– Vi vet fortfarande ingenting, inte förrän vi kommer dit på torsdag kommer vi få veta vad som ska lagas och vem som är kocken bakom menyn, säger Malou.

– Det enda vi vet är att vi kommer laga mat åt ungefär 1350 personer och att vi kommer vara 40 till 45 stycken i köket, tillägger Jennie.

Både Jennie och Malou har gått restaurangutbildning på gymnasiet, Jennie har jobbat på Sällskapet i Skövde ett och ett halvt år och Malou ett halvt. De båda verkar trivas väldigt bra och har en bra relation med Albert Khalaf som är ägare av restaurangen. De förklarar att de alltid tyckt om att laga mat, och har en bra relation till yrket.

Varför Nobelmiddagen då?

– Det är en rolig upplevelse, det är också bra att i ett mansdominerat yrke visa vad vi går för, att vi kan ta plats, säger Jennie.

Annons

– Ja att vi kan klara av samma saker som män i restaurangbranschen, inflikar Malou.

De är spända inför helgen och tycker det känns kul att få laga mat tillsammans med så många andra.

– Det ska bli kul att få se hur andra jobbar och bli inspirerad, säger Malou.

Förberedelserna kommer att hålla på i tre dagar innan middagen på söndagen, på lördagen ska allt som kan förberedas vara klart.

Malou och Jennies mål i karriären och med deras matlagning är att alltid utvecklas.

– Man är aldrig färdiglärd, säger Jennie.

Även om Jennie och Malou kommer att stå i köket på Stadshuset i Stockholm och laga det finaste av det finaste så påpekar de att det enkla ibland är det bästa som finns.

– Korv stroganoff är en favoriträtt, säger Jennie.

– Och stuvade makaroner med mycket vitpeppar tycker jag jättemycket om, tillägger Malou och skrattar.