För en tid sedan hölls den 20:e Frannygalan i Stockholm. Under galan, som arrangeras av Svensk Franchise, delas priser ut till franchisekedjor och företagare som utmärkt sig under året.

Här kan även varje kedja nominera sina egna franchisetagare, och bland Wayne's Coffees nomineringar gick priset Årets franchisetagare 2017 till John Khalaf som driver Wayne's Coffee på Elins Esplanad i Skövde.

– Det känns fantastiskt att få bekräftat att det man gör uppskattas, säger Johnn Khalaf, och poserar glatt med den Oscarsliknande statyetten.

– Det var en sagolik kväll på Grand Hotel i Stockholm. 200 gäster, god mat, festlig stämning och trevliga människor. Och så fick jag ju då priset, en statyett och diplom.

John har drivit verksamheten sedan 1997, då hette det Café Max. För nio år sedan gick man upp i den svenska kaffekedjan Wayne's Coffee.

– Jag driver även ett café i Jönköping, men det är så nyöppnat så jag räknar priset mest hit till Skövde, säger John.

I Skövde jobbar John tillsammans med sin son Andreas och fyra anställda.

– Vi jobbar hårt för att hålla allting fräscht. Det ska vara rent och snyggt, men det viktigaste av allt är kundkontakten. Att man tycker det är roligt, ser besökarna och säger hej och hej då när de kommer och går. De ska känna sig hemma här hos oss.

Sedan John fick priset har han och caféet fått mycket uppskattning.

Annons

– Skövde är en liten stad och jag har ju varit verksam här rätt länge. Men jag visste inte att så många skulle komma för att gratulera.

I Sverige finns enligt John ett 70-tal franchisetagare till Wayne's Coffee.

– Nu har vi tävlat mot alla Wayne´s i hela Sverige och det visade sig att vi var bäst, avslutar John Khalaf, innan han återupptar arbetet bakom disken.