Det var nu ett par månader sedan den senaste rapporten från Tidaholms fotoklubb. Under den tiden har två klubbmöten passerat och nya vinnarbilder i klubbtävlingen korats. Årets klubbtävling är extra spännande med tanke på att tre av deltagarna har chans att ta sin tredje inteckning i vandringspriset och därmed ta hem det för gott. Det är Per Gyllingberg, Peter Brolin och Bengt-Åke Öhgren men naturligtvis finns det fler som kämpar om den åtråvärda klubbmästartiteln.

Mars månads tävling bedömdes av Växjö fotoklubb och vann gjorde Peter Brolins bild ”Förvånad” med följande motivering ”Ekorren är perfekt placerad i bilden, skärpan och skärpedjupet är mycket bra. Färgerna framhäver bilden med en lugn bakgrund. Bildtiteln stämmer mycket bra överens med ekorrens uttryck. Fotografen har också lyckats med att fota ekorren på sin nivå. Vår överlägsna vinnare”.

Nyfiken blå

Andraplatsen gick till Bengt-Åke Öhgrens sälbild med namnet ”Nyfiken blå”. Motiveringen löd ”Bilden motsvarar bildtiteln väldigt bra. Bra gjort att fånga sälen så att man ser hela sälen under vattnet. Sälen är bra placerad i bilden eftersom den är på väg mot fotografen. Bländarvalet gör att skärpan är där den ska”.

Tredjeplatsen knep Alf-Åke Hall med bilden ”Fångst”. Peter Brolins andra bild i marstävlingen ”Hösthund” blev fyra och Bent-Åkes bild ”Föredömligt föräldraskap” slutade på en sjätteplats. Resultatet innebar att Peter och Bengt-Åke drog ifrån ytterligare i tävlingen.

Annons

I april bedömdes tävlingen av Ystads fotoklubb och även här vann Peter. Den här gången med bilden ”Stenknäckarkärlek”. Motiveringen löd ”En ögonblicksbild, väl fångad med hög aktivitet av huvudmotiven vilka är bra placerade i bilden. Färgskalan i hela bilden tilltalande. Utmärkt skärpa. En väldigt snygg bild”.

Även andraplatsen upprepades från månaden innan när Bengt-Åkes bild ”Isgrotta” parkerade sig där med motiveringen ”Kompositionen fin med de sneda linjerna som leder in i isgrottan och även färgerna som definierar isgrottans centrum. En iskall fin färgskala med många små fina detaljer i isen. En riktigt snygg bild”.

Står mellan två

När sedan även tredjeplatsen tillföll Peter med bilden ”Tur på Lysefjorden” och Bengt-Åkes bild ”mot svindlande höjder” nådde en sjätteplats, ser det alltmer ut som det är dessa båda herrar som gör upp om titeln i år. Fortfarande är det ändå fyra deltävlingar kvar och mycket kan hända. Närmaste två deltävlingar är de enda deltävlingarna med ett i förväg bestämt motto. Maj månad har mottot ”Vått” medan första deltävlingen efter sommaruppehållet har ”Kontraster” som motto.

Aktuell ställning

1. Peter Brolin 545p

2. Bengt-Åke Öhgren 430p

3. Alf-Åke Hall 390p

4. Daniel Li..

Aktuell ställning

1. Peter Brolin 545p

2. Bengt-Åke Öhgren 430p

3. Alf-Åke Hall 390p

4. Daniel Lindström 240p

4. Carina Lilja 240p

6. Göran Lyman 235p

7. Sara Ahlin 230p

8. Per Gyllingberg 220p

9. Maj Arvidsson 195p

10. Malin Lundgren 190p

11. Alf Bogren 105p

12. Berit Wernald Bladh 85p

13. Ronnie Johansson 50p

14. Britt Norström 40p