Fröjered tar i kväll emot IBK Lockerud Mariestad hemma i Sparbankshallen. Både poäng och prestige står på spel i den här matchen.

Hur mycket av ett derby är det här?

– Jag skulle vilja säga att det här är väldigt mycket av ett derby, När jag var yngre var Lockerud lite storasyster. Sedan växlade det och nu är vi väldigt lika. Vi har inte varit i samma serie på jag vet inte hur många år så det är jättekul att det blir ett riktigt derby nu och så känns det verkligen, säger Sara Anteryd.

Revanschsugna

Inför matchen ligger Fröjered femma i serien med 13 poäng på sex matcher. Lockerud Mariestad är en placering högre med 15 poäng så här långt.

Annons

Fröjered kommer från en förlust i senaste omgången med 3–5 borta mot Hovshaga.

– Där var vi inte på topp och det var ett riktigt bottennapp. Vi var sämre än dem i tio minuter och då släppte vi in tre mål. Vi måste se till att få bort de där dipparna. Jag hoppas att vi inte upprepar det utan att vi är revanschsugna till den här matchen och spelar betydligt bättre.

Lockeruds tränare hoppas kunna utnyttja er "oerhört dåliga defensiv". Tankar kring det?

– Det får stå för honom. Vi får väl se hur de lyckas utnyttja det.

Han pratade också om att de skulle ha många bortasupporters med sig och "måla Tidaholm rött för en kväll". Vad tror du om läktarkampen?

– Jag vet inte. Jag tycker att de snackar lite för mycket. Jag brukar alltid vara nöjd med vår hemmapublik och det tror jag att jag kommer att vara på fredag också.

Och hur går det i matchen, tror du?

– Det är svårt att säga. Jag har inte sett dem i år så jag vet inte mycket om dem. Men det jag koncentrerar mig på är att vi ska gå in och göra vårt bästa och sedan hoppas jag verkligen att det räcker till en seger, säger Fröjereds lagkapten.