Tidigare kunde besökare använda ytorna runt församlingshemmet för parkering. Dom nya ägarna till församlingshemmet har vid något tillfälle stängt av parkeringen med en skylt privat parkering annars är grindarna noga stängda. Det kan tyckas inte så lite dumt att göra så, men tycker man inte om kyrkan och kyrklig verksamhet är ju detta ett bra sätt att markera detta. Sedan kan man tycka att när avtalet skrevs så var det en dundertabbe att inte skriva in att kyrkan får använda parkeringsplatsen som tidigare när det inte är någon aktivitet i det gamla församlingshemmet.

Det är många äldre som besöker våra kyrkor, och kanske har lite svårt att gå. Även om man kan köra bil så kan det vara svårt att gå någon längre sträcka.

Det borde vara i kyrkans intresse att underlätta och välkomna besökare. Ett sätt är ju att börja med bra parkeringsmöjligheter.

Det blir lite otympligt att hantera färdtjänst och köra runt i bygden för att hämta upp besökare. Det kommer aldrig att fungera.

Det finns bara ett sätt som jag ser det. Bygg ut parkeringen snarast. Var rädd om kyrkobesökarna. Välkomna dom med öppna armar (parkeringsplatser).

Kyrkobesökare med ont i benen