Robin Nordberg är kattälskaren som drömmer om att starta ett café i Skövde där besökarna kan få träffa katter och kanske adoptera en. Han har en klar bild över hur han vill att caféet ska se ut och nu krävs bara pengar.

– Det är min dröm och mitt karriärsval, men just nu har jag inte råd eftersom det numera krävs mer resurser än vad jag kalkylerat med.

Annons

Meningen var att försöka finansiera projektet med crowdfunding, där vem som helst som är intresserad kan donera en summa. Han hade räknat med att kattcaféet skulle kosta ungefär en halv miljon att dra i gång. Men nu tror han att det behövs minst 200 000 till, något som är omöjligt idag.

– Man måste betala mer skatt än vad jag räknat med och även om jag hittar en lämplig lokal kommer jag behöva bygga om den - det kostar också pengar. Därför ska jag jobba nu för att kunna förverkliga min dröm.

Han tänker sig att katterna ska komma från katthem i Töreboda och Skara och bo i lokalen. Katthemmen får själva bedöma om katterna skulle fungera i en sådan miljö som ett kattcafé, innan de får komma dit.

I en del av lokalen ska man kunna fika och titta på katterna genom en glasruta. Det är här, och genom att man får hyra tofflor när man går in till katterna, som intäkterna ska komma in. Något kattcafé av den här typen finns ännu inte i Sverige. Idén kommer från Japan och det närmaste ligger i Köpenhamn.

Även om kattcaféet ligger på is ett tag så finns drömmen kvar.

– Det här kommer inte att glömmas bort. Det här är vad jag vill med min framtid, säger Robin Nordberg.