Bakom de 230 katterna fanns runt 120 utställare. Deltagarna kom från Skåne i söder till Stockholm i norr. Dessutom hade man även norska gäster på plats.

Drygt 20 raser fanns representerade, samt därtill ett antal "vanliga" huskatter. Många vackra individer att fästa blicken på således för dem som har en faîblesse för dessa fyrfota fenomen.

Annons

Utställningen hölls över två dagar och det var upp till kattägarna om de ville ställa ut sina djur båda dagarna. Domarkollegiet bestod av såväl svenska som internationella domare, där det sistnämnda är ett krav för att utställningen ska få internationell status.

Först bedömdes djuren i sina egna klasser utifrån ett antal kriterier och tilldelades poäng som förutsatt att rätt nivå uppnåtts gav ett internationellt certifikat.

Därefter avslutades dagen med en panel, dit varje domare hade nominerat sex katter och där samtliga nominerade slutligen tävlade om den åtråvärda titeln Best in show.

Bland de tävlande i Kvänum den här helgen återfanns Gunilla Eriksson från Tidaholm, som hade med sig de båda norska skogkatterna Nillas B:son och Zygot's Daisy. Båda var framgångsrika och fick med sig flera rosetter och medaljer hem från både lördag och söndag.

– De vann sina klasser i går och då var även B:son, nominerad till panelen på lördagen, samt att båda två var bäst i variant, avseende kastrathanne respektive kastrathona, B:son i dag och Zygot's Daisy i går. Och i dag är de båda nominerade till panelen. Vi har haft ett helt fantastiskt år, säger Gunilla.