Det var egentligen aldrig något snack om att det skulle bli ett hockeygymnasium för tidaholmaren Klara Nyström.

Den enda frågan var egentligen var hon skulle hamna. Hon sökte till hockeygymnasiet i både Leksand och Linköping.

– Efter att jag hade varit i Leksand så visste jag att om jag skulle komma in där så skulle jag gå där. Jag kände mer trygghet där. Men om jag inte skulle komma in där så skulle jag ta Linköping för jag ville gå på ett hockeygymnasium, berättar hon.

Chans på Riksserien

Men andrahandsvalet behövdes aldrig. Hon kom in på båda skolorna och valde alltså Leksand.

– Det var inte någon speciell grej så där som gjorde att jag fastande för Leksand. Men det är en liten stad så det kändes mer tryggt än Linköping.

Hur går det till när man ansöker och kommer in på ett hockeygymnasium?

Annons

– Vem som helst kan söka och sedan kallar de dit dem som de vill ha. Då får man komma dit och provspela och sedan skickar de mejl om man har kommit in eller inte.

Flyttlasset till Leksand går efter sommaren. Väl på plats i skolan kommer hon att läsa Barn- och fritidsprogrammet eller samhällsprogrammet.

Och så blir det ju en hel del ishockey, förstås.

– Man tränar på skoltid och sedan spelar man i Leksands division 1-lag. Om man är tillräckligt bra så får man spela med deras damlag i Riksserien.

Vad hoppas du på?

– Jag vill börja spela i division 1 och känna hur det känns först. Sedan om jag är tillräckligt bra så kommer jag få spela i förstalaget. Men vi kommer ju att träna ihop med damlaget och då får man se lite vad som krävs för att vara med där.

Stålbucklan stundar

Innan allt det där har Klara ett annat äventyr att klara av. I början av mars ska hon iväg med västgötalaget och spela Stålbucklan i Örnsköldsvik.

– Det är som tv-pucken. Jag tror att vi har ganska stora chanser för vi har ett rätt så bra lag. Det kommer att vara tufft motstånd men vi får göra vårt bästa och förhoppningsvis räcker det hela vägen.

Vad siktar du på med din hockey?

– Jag får se hur långt jag kommer. Jag gör inte det här för att jag har något speciellt mål utan för att jag tycker att det är kul. Men jag hoppas kunna bli ordinarie i Riksserien och att fortsätta utvecklas som spelare.

Och den utvecklingen kommer efter sommaren att ske på hockeygymnasiet i Leksand.

LÄS OCKSÅ

Sebastian klar för HV71 – ska gå på deras hockeygymnasium

Noah och Viktor klara för hockeygymnasiet i Tingsryd