Uppenbarligen är Lager 157:s ankomst till Skövde efterlängtad. På annat sätt går inte att tolka det stora intresse som Skövde Nyheters artikel inför öppnandet fick när den publicerades.


Mängder av läsare var också flitiga i kommentarsfältet på Facebook och av allt att döma var det många som tänkte hänga på låset när butiken slår upp dörrarna i dag.

Butikschefen Lisa Densborn spådde också att det skulle bli långa köer utanför butiken. En spådom som besannades med råge.

De första nyfikna kunderna fanns på plats gott och väl en timme före öppningsdags. Sedan fylldes kön på och löpte som längst en bra bit utmed kanten på hela områdesparkeringen.

Bland dem som fanns på plats tidigt och därmed var bland de första att kliva in i butiken, var Sofia Andersson med dottern Wilma Blom, tillsammans med kompisen Malin Pettersson. Så mycket shoppat blev det inte just den här dagen, Sofia hade hittat en ryggsäck, men det var ändå självklart för dem båda att de skulle vara på öppningen.

– En före detta arbetskamrat börjar jobba här i dag, så det var givet att vi skulle vara här, konstaterar Sofia.

Malin konstaterar att det hade varit bra.

– Det var många som stod och väntade, men de släppte inte in alla på en gång, vilket var bra, säger hon.

Båda två har koll på butiken som sådan och tycker det är ett bra tillskott till affärsfloran i Skövde.

Annons

– Man brukar alltid vara inne där när man är i Jönköping och hit kommer vi garanterat att gå fler gånger. Säkert redan på lunchen i morgon. Vi jobbar på Jula så det är inte långt att gå, konstaterar de båda.

Vid ingången fanns eventansvarige Mattias Wik och såg till att allt flöt som det skulle. Av utrymmesskäl släpptes kunderna in i mindre grupper för att det inte skulle bli för trångt i butiken.

– Vi släppte in en lagom stor grupp från början och anpassar nu flödet efter hur många som går igenom butiken.

– Vi släpper på så fort vi kan och har många kassor öppna så det ska fungera, men måste även vara behagligt att vara i butiken också, säger Mattias.

Hur lång kön blev mättes aldrig, men att den var längre än 400 meter som vid öppnandet i Borås, trodde han.

– Det ska bli spännande att se hur många som faktiskt varit inne i butiken också, säger Mattias Wik.

Minuterna före öppnandet var stämningen hög bland personalen, som väntade på att få slå upp portarna.