Det händer saker på Elins esplanad - hela tiden. Nyligen invigdes sex nya butiker.

LÄS MER: Här är nya butikerna på Elins esplanad

LÄS MER: Kika in i nybygget på Elins esplanad

Nu har grävskoporna satt tänderna i den delen där Elgiganten tidigare huserade. På den ytan kommer blir det parkeringsplatser.


– Det blir ny infart och hundra nya p-platser. Allt ska vara klart den 20 december. Vi planar ut och snyggar till så det går att parkera där men asfalteringen får vänta till i vår, säger Patrik Sörnell, fastighetsansvarig på Eurocommercial, som äger fastigheten.

På andra sidan ”Elins” som vetter mot Nolhagavägen, planeras för en stor tillbyggnad för att knyta samman de två entréerna I den byggnaden ska det också bli plats för 14 nya butiker. Byggstart blir nästa år och ska stå färdig sommaren 2020.

– Vi har idag 33 butiker på Elins vilket är ett ganska litet utbud. Eurocommercial har åtta köpcenter i Sverige och de senast byggda har i snitt 70-80 butiker. Med 14 nya butiker lägger vi på det som saknas, som mer service och gärna ytterligare någon restaurang, säger Patrik Sörnell.

Annons

Intresset för att få etablera sin butik här är stort. Men exakt vilka butiker som står högst på Patrik Sörnells önskelista vill han inte gå in på.

LÄS MER: Här är kundernas önskelista på butiker till Elins

Inte heller Peter Yström, färsk i rollen som centrumchef sedan 1 november, vill avslöja några personliga favoriter.

Peter Yström, centrumchef för Elins esplanad.
Foto: Eva Wårenius

–Det är många olika butiker man skulle vilja se och det ska vara marknadsanpassat. Önskemålen ska vara riktade till kundkretsen.

LÄS MER: Klart: Här är nya centrumchefen

Vad är det som ska få kunderna att välja Elins framför något annat handelsområde?

– Vårt upptagningsområdet innefattar 240 000 invånare. Vi har fyra miljoner besökare per år och konkurrerar med Asecs i Jönköping och butiksutbudet i Göteborg. Grunden är ett bra butiksutbud i en trygg, rofylld och skön miljö. Det är medicinen för vår framtid, säger Patrik Sörnell.

Designen som till en början var ganska avskalad blir allt mer tydlig i takt med att köpcentret utvecklas och nya lokaler tas i bruk.

– Vi lyfter fram det gröna i esplanaden. Det ska vara en mysig miljö, som utomhus fast inomhus med mycket gröna växter. Rastret i taket ska föra tankarna till en pergola.

LÄS MER: Elins kan få 25 nya butiker