Det var den 27 oktober 2017 som mannens framfart på de skaraborgska vägarna uppmärksammades efter att han kört från Skövde till Floby. Vittnena har observerat att han inte haft riktigt kontroll över sin framfart och att chauffören körde betydligt fortare än den 30-gräns som fanns utanför en skola i Floby.

När mannen parkerade bilen utanför ett företag stannade de och väntade in polisen. Mannen själv har hela tiden hävdat att han drack några öl efter att han stannat långtradaren, men testerna gör att åklagaren inte anser det är möjligt. Provtagningar visade att han hade minst 2,53 promille i blodet när den gjordes.

Hittade sprit och öl

I hytten hittades också en cola-flaska med läsk och en med sprit. Dessutom fanns det whiskey och öl i bilen.

När mannen greps verkade han oförstående till varför de agerat och han menade att han inte på något sätt framför sitt fordon olämpligt. Vittnena har en helt annan uppfattning.

Poliserna som först kom till platsen märkte också att chauffören luktade starkt av alkohol och under förhören anser en av dem att det är osannolikt att någon kan ha druckit så mycket på så kort tid. Åklagaren går på samma linje och nu åtalas chauffören för grovt rattfylleri.