Crossygymnasiet – en följetong. Skövdes avtal med Svenska Motocross- och Snöskoterförbundet, Svem, sträckte sig fram till sommaren 2020. Men i början av november valde Skövde att säga upp avtalet.

I Tidaholm började det pratas om att ta över verksamheten och i december beslutade barn- och utbildningsnämnden att anmäla sitt intresse till Svemo. Vid det laget hade dock Skövde kommun backat och beslutat sig för att fullfölja det ursprungliga avtalet.

De ska få fart på Turbinen. Tidaholms kommun presenterade ett förslag där kommunen ville hyra ut Kaffestugan och det som under en kort period kallades "AGA-huset" som en enhet. Många var intresserade. Till slut föll valet på Charlotte Wänerstig, som tillsammans med sin sambo, Stefan Skoog, ska driva Turbinen Tidaholm framöver.

– Det är ett stort steg att ha något eget, men jag vet ju vad jag ger mig in på för jag har haft eget förut, säger Charlotte.

Annons

Nobia skänkte julklappspengarna. Istället för att ge sina anställda en julklapp valde Nobia att skänka julklappspengarna till välgörenhet. Bland annat fick Majblommeföreningen i Tidaholm 20 000 kronor.

– Det är så att man nästan blir tårögd, sa Hans Ramsin i Majblommeföreningen.

Runo kvar som oppositionsråd. Att Anna-Karin Skatt (S) skulle få fortsätta som kommunalråd stod klart redan ett par veckor efter valet. Men vem skulle bli oppositionsledare? Svaret blev att liberalernas Runo Johansson fick fortsätta på posten.

– Jag är glad och tacksam över att ha fått förnyat förtroende, sa Johansson.

Moderaterna var inte lika glada. På kommunfullmäktigesammanträdet sa Peter Friberg:

– Jag blev väldigt förvånad över att majoriteten röstade på "oppositionens positioner". Det är något helt nytt i Tidaholms kommunfullmäktige. Jag är faktiskt lite beklämd över det.

Barnens hus flyttas. Barnens hus kommer att flyttas till Tidaholms museum. Kommunfullmäktige tog beslutet på årets sista sammanträde. Förslaget att flytta Barnens hus kom upp i våras och sedan dess har flera nämnder arbetat med att utreda alternativen. När alternativen var utredda stod det klart att en upprustning av Samrealskolan skulle bli dyr. Att flytta Barnens hus har varit omdiskuterat.

– Barnens hus är en unik lekmiljö som vi inte ska förändra, utan utveckla och ge än tydligare Tidaholmsvinkel, sa Bengt Karlsson (S) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kommunen vill även sälja Samrealskolan och öppna upp för att bygga bostäder.

Snart kan Röda skolan komma till användning. Tidaholms Bostads AB anmälde sitt intresse att bygga lägenheter i Röda skolan på Kungsbroområdet. TBAB har även Samrealskolan på radarn.

– Vårt mål är att utöka vårt lägenhetsbestånd, säger vd Mattias Andersson.

Ny lekplats på Kvarnängen.