Roser hotell och event är Skaras OS-hopp i Pyeongchang i Sydkorea och Team Bengt Roser levererar maxprestationer nu när de lagar mat för fullt på Sweden arena i OS-byn.

— Det är god stämning, all mat har varit väldigt uppskattad. Vi har haft otroligt många trevliga och glada gäster, säger Bengt Roser.

Aktiva atleter, tidigare atleter, sponsorer, partners och journalister har ätit av maten från Skara.

— Vi tar hand om alla våra kända atleter och tidigare atleter. De får god mat och så får de skriva sitt namn på vår ljugarbänk.

Träbänken har nu fått många autografer, omkring 30-40 namn.

— Senast nu skrev Anja Pärson och Jessica Almenäs på, säger Bengt Roser.

Annons

De två ser man nu i Kanal 5:s OS-sändningar där Anja Pärson är expertkommentator och Jessica Almenäs är programledare.

Maten som Team Bengt Roser serverar är lagad på svenskt vis, som svenska köttbullar som nu blivit en ny favorit i Sydkorera. Förra veckan serverades även semlor, som traditionen bör.

— När man varit här ett tag är det inte alltid enkelt att äta bara lokal mat, man saknar den västerländska maten.

Team Bengt Roser bjöd även Frida Hansdotter på tårta för att fira hennes OS-medalj. Sweden arena har också haft självaste kung Carl XIV Gustaf på besök.

— Kungen var här i förrgår. Han åt först lunch med Frida Hansdotter och det kvinnliga landslaget. Det var en långlunch och väldigt god stämning. Han kom tillbaka till oss på kvällen och fick äta köttbullar, säger Bengt Roser.

Hur ser arbetsdagarna ut?

— Det är långa dagar, vi jobbar från klockan sju till elva på kvällen. Men det är inte mer än tre veckor, så vi står gärna ut med det. Vi är stolta och glada över uppdraget och hoppas på en fortsättning, det kommer fler OS.

Läs mer: Skaras OS-hopp i Sydkorea