Vill Socialdemokraterna stänga skolan i Fröjered? Socialdemokraterna har en dold agenda där dom vill stänga skolan i Fröjered och i Valstad hävda vissa.

Absolut inte säger barn- och utbildningsnämndens (BUN) ordförande Lena Andersson (S) och kommunalrådet Anna-Karin Skatt (S). Nej självklart vill man inte gå ut och öppet redovisa att skolorna utanför tätorten ska stängas då skulle man ju riskera tappa väljare och därmed makten.

Men om man tittar på deras agerande blir det ändå ganska tydligt: När de flesta andra politiska partierna hävdar att man vill satsa på landsbygden och dess skolor så säger socialdemokraterna att ”Vi måste prioritera kvalité före lokalitet” och hoppas på att endast första delen av meningen uppfattas. Och vem kan inte skriva under på att kvalitén är viktig. Men med detta uttalande öppnar man ju samtidigt för att ett alternativ är att stänga skolan. Sänks bara kvalitén så finns det ju en förevändning att stänga skolan

Sedan tillåter man (eller uppmanar man?) skolchefen att tillsätta en rektor i Fröjered som skapar sådan otrivsel att lärarna säger upp sig. För övrigt samma rektor som var i Valstad när 4 lärare valde att sluta där. Därmed lyckas man sänka kvalitén. Skolchefen gör därefter ett halvhjärtat försök att anställa ny personal. Avslutar snabbt den processen och hävdar att det inte gått att få tag i personal. Trots att flera sökande fortfarande väntar på svar på sina intresseanmälningar. BUN-s socialdemokratiska ordförande är passiv trots att hon är politiskt ansvarig. (eller är det hon som ligger bakom detta agerande)

Annons

Resultatet blir att åk 4 och uppåt måste flyttas till tätorten. Vem är det som styr i Tidaholm? Vilka har ansvar för hur kommunen utvecklas?

Om socialdemokraterna har en dold agenda som innebär att skolorna i Fröjered och Valstad ska stängas kommer vi veta innan nästa val. Det är ju bara att avvakta och se vad som händer.

Kommer man agera snabbt och kraftfullt mot de tjänstemän som misskött sitt uppdrag? Kommer man lägga manken till och se till att det finns behöriga lärare för alla elever i höst? Och upphäva beslutet om att flytta elever till stan? Jag kan lova att det inte kommer bli något stort protestmöte om föräldrarna får info att skolchefens beslut upphävs och eleverna får stanna!

Eller kommer man att fortsätta att passivt agera för att skolorna i Fröjered och Valstad ska stängas. Vi får se!

Urban Lennartsson

Svar direkt

Svar till Urban Lennartsson

Någon dold agenda har vi socialdemokrater inte oavsett vad det handlar om. Det verkar som insändarskribenten provocerar när det gäller Valstad skola.

I vilket sammanhang har det uttalats att Valstad skola är i farozonen, det verkar som att insändarskribenten har en dold agenda som redovisas öppet. Vart kommer denna information från?

Det är ett stort ansvar att peka ut en verksamhet på detta sätt. Vi utgår från att skribenten ber om ursäkt för detta tilltag och inte klistrar på oss socialdemokrater detta.

När det gäller pedagoger som valt att avsluta sin anställning i Fröjered vill vi socialdemokrater peka på att det råder fri rörlighet på arbetsmarknaden. Att tvinga någon att ta en viss anställning, hör hemma i en svunnen tid.

Rektor och skolledning gör allt som står i deras makt för att rekrytera behöriga lärare.

Lena Andersson

ordförande i BUN

Anna-Karin Skatt

kommunstyrelsens ordförande