Säsongen för det svenska futsallandslaget startade i höstas med två träningsmatcher mot Tjeckien där Sverige fick inkassera två förluster. Nu väntar istället nordiskt motstånd när Finland, Norge, Danmark och nykomlingarna Grönland gästar. Sveriges premiär spelas ikväll, i Skövde mot Danmark.

Sveriges matcher

Danmark - Sverige. 30 november 17.30 Arena Skövde

Sverige - Finland. 2 december 17.30 Jön..

Sveriges matcher

Danmark - Sverige. 30 november 17.30 Arena Skövde

Sverige - Finland. 2 december 17.30 Jönköpings idrottshus

Sverige - Norge. 3 december 15.30 Arena Skövde

Sverige - Grönland. 4 december 16.30 Arena Skövde

— Det här har man sett emot och jag har en bra känsla, speciellt när det är på hemmaplan. Då blir det extra speciellt och vänner och familj kan komma och titta, säger Skövdebon Charbel Abraham.

"Alla kan vinna"

Han tror att det kommer bli en tuff turnering, men att Sverige har chans att vinna.

Annons

— Alla lag är ganska jämna och kan slå varandra. Sett till utveckling är Finland kanske lite bättre, men ändå så pass lite att alla andra kan slå dem.

Hur mycket koll har du på Grönland?

— Jag vågar inte säga vart de står. Grönland är det enda laget vi inte mött och vi har lite dålig koll på dem. Men de spelade lika mot Danmark häromåret.

Extra match

Att Grönland är med gör att turneringen förlängs med en extra match. Sverige spelar onsdag, fredag, lördag och söndag.

— Matcherna brukar vara intensiva, och det kommer bli tufft att spela så många matcher med så kort varsel. Det handlar om att använda truppen så effektivt som möjligt. Men det är ju lika intensivt för alla.

Samtidigt erkänner Charbel att läget kanske inte är helt optimalt.

— Vi fick några sena återbud, men har valt att inte kalla in reserver. Dessutom finns det några spelare som inte är i sin bästa fysiska form, men de är så viktiga att de är med ändå.

Ny spelort

För första gången kommer det att spelas futsallandskamp i Jönköping.

— Det är viktigt för sporten att visa sig ute i landet, och jag hoppas att intresset för futsal kan öka i Småland efter den här matchen, säger Charbel Abraham.