Det är åter dags för Stiftelsen Tidaholm Hökensås semesterby att ta emot bidragsansökningar. Stiftelsen delar årligen ut en maxsumma på sammanlagt 500 000 kronor till föreningar och organisationer som främjar fritidsaktiviteter inom Tidaholms kommun. Styrelseledamot Peter Friberg och ledamot Anna-Karin Skatt är taggade.

— Vi ser med spänning fram emot att ta emot alla bidrag. Vi vill ha så bra spridning över kommunen som möjligt, säger Anna-Karin.

Bad, båt & lekplatser

— Tidigare har det handlat om grillanläggningar, trampbåtar och lekplatser, säger Peter och fortsätter:

— Vi har sagt att det ska vara för bad, båt och lekplatser. Gränserna kan däremot tänjas på ganska mycket, så länge det främjar fritidsaktiviteter.

Annons

Förra året kom det in 14 ansökningar, varav elva blev beviljade och som 407 080 kronor delades upp mellan. Det största fokuset ligger på områden utanför tätorten.

— Här i stan finns ju redan kommunen med tekniska förvaltningen som kan ordna såna här saker, men där ute kanske det inte blir av om inte vi gör något, menar Peter.

Minst fyra år till

Ansökningsperioden gäller under hela september och det går bra för samma förening att söka för flera olika saker.

— Det kan däremot bli så att man får prioritera eller vänta ett år och söka igen, säger Peter.

Det var vid försäljningen av Hökensås semester by som stiftelsen gick från att vara en verksamhetsstiftelse till en avkastningsstiftelse.

— Vi kommer kunna fortsätta i åtminstone fyra år till innan pengar är slut, uppskattar Anna-Karin.