Det ligger en dold formulering i sossarnas eleganta och proffsiga lokala valmanifest. Iett av löftena heter det att ”kvalitet i undervisningen ska gå före lokalisering.”

Innebär sossarnas dolda, eller kanske rent av lömska, formulering att framtiden för våra tre skolenheter i Valstad, Fröjered och Ekedalen riskerar att centraliseras och raderas bort?

Hur ska man annars tolka budskapet i formuleringen att kvalitet i undervisningen går före lokalisering?

5 000 av vår kommunens drygt 13 000 invånare är bosatta utanför tätorten och för dessa torde en levande landsbygd stå högt på agendan. De tre skolenheterna utanför tätorten är en viktig livsnerv för just begreppet levande landsbygd.

Moderaternas lokala vallöfte är just att stå upp för en levande landsbygd och där de tre skolenheternas fortlevnad garanteras. Jag tillhör en av de där 5 000 tidaholmarna som bor utanför tätorten. Min röst går till det parti som prioriterar en levande landsbygd och de tre skolornas framtid före en glassig utomhusbassäng på Rosenbergsområdet för en kostnad på minst tio miljoner kronor (!) exklusive drift och underhåll!

Ny moderat