Västgöta-Bladet

Annons

M föreslår snar inventering av tysta områden

M föreslår snar inventering av tysta områden

Sedan en tid finns det en stor oro hos våra kommuninvånare. Planerna på storskalig vindkraft i Velinga och dess konsekvenser oroar inte bara närboende. Vi har tagit oron på allvar och har därför lämnat in två angelägna motioner till kommunfullmäktige.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Insändare: Pensionärerna fick ett mörkblått paket till jul

PRO:s ordförande i Skövde är besviken på M, KD och SD som bryter sitt vallöfte och fortsätter ha en orättvis beskattning av pensionärer.

Insändare: Inte svenska köttet som ställer till det

Det är inte det svenska köttet som hotar vårt klimat. Strunta i stället i din långa flygresa om du vill minska klimatavtrycket. Det skriver LRF Västs ordförande Sofi Karlsson.

Så kan kommunerna handla hållbart

Valet är bakom oss, och i Västra Götaland har nyvalda politiker inlett arbetet med att leda sina kommuner under fyra år. Jämfört med läget efter förra valet syns en dramatisk skillnad: En ny medvetenhet om att vi måste tackla stora hot mot vår miljö och vårt klimat – och att vi måste agera nu.

Fler kvinnor behövs i byggbranschen

Sverige växer. Inom bara några år är vi elva miljoner invånare. Då behövs fler bostäder, sjukhus och förskolor. Ingen kan tvivla på att byggbranschen är en framtidsbransch. Men än har inte alla upptäckt det. Nu krävs krafttag för att fler ska söka sig till branschen, det gäller inte minst kvinnor.

Solenergipark - ett högriskprojekt!

Veckans informationsmöte för medlemmar och kunder i Vallebygdens Energi om senaste förslaget till satsning på solenergi väckte fler frågor än svar, och ger Svarte Petter i form av okända framtida kostnader till Föreningens 1300 medlemmar.

En tradition som behöver brytas – för vanligt folks skull!

Det är påfallande vad lik den budget Moderaterna lägger fram till riksdagen är den politik som alliansregeringen 2006-2014 drev.

Insändare: Strunta inte i julfesten

”Myndigheter festar bort skattebetalarnas pengar” är ett återkommande tema för braskande rubriker den här tiden på året.

Aktivt arbete för flickornas rättigheter

Varje dag föds världen över flickor in i förtryck och orättvisor bara för att de är flickor. Enligt UNICEF (2018) anses i flera delar av världen flickor som mindre värda.

Dags att börja tala om elöverkänslighet

Redan 2007 beräknade Västra Götalandsregionen att vi var ca 30 000 elöverkänsliga invånare i regionen, varav 3000 svårt drabbade. Offentliga undersökningar har visat mellan 3-9 % i Sverige. Varför nämns så sällan elöverkänslighet?

Nu vill ungdomarna ha hjälp av biskopen med Reza

Tidaholmaren Reza Rahimi är utvisningshotad och sitter numera i förvarvet i Kållered i väntan på verkställande. I Tidaholm går kampen vidare för att Reza ska få stanna. Nu agerar ungdomsgruppen i Svenska Kyrkan genom att skriva ett öppet brev till biskopen.

Tänk att få en julklapp som bär på många minnen

Det är ganska exakt en vecka kvar till julafton och två veckor kvar till nyårsafton. Förutom midsommar och bröllop kanske de två dagar många har lite panik över kläder.

Småttingarnas luciatåg – kan det bli gulligare än så här?

Lucior, pepparkaksgubbar, tärnor och tomtar – alla var på plats på Familjecentralens luciatåg.
Det blev ett långt tåg som spred ljus och sång på Närhälsan.

Fängelse och skadestånd – domen fastställd för mordbrännare

Mannen satte eld på en lägenhet i Falköping. Senare samma natt greps han i ett hus i Karleby. Nu döms han till tre års fängelse samt skadestånd på drygt 550 000 kronor.

Unga misstänks för hets mot folkgrupp – lade ut rasistiska bilder på klassens snapchat

De båda 15-åringarna lade ut bilder och kommentarer med rasistiska anspelningar på klassens snapchatgrupp. Nu åtalas de för Hets mot folkgrupp.

Högskolan får miljoner från KK-stiftelsen

Under 2019 startar Högskolan i Skövde tre nya projekt inom sin forskningsmiljö INFINIT. I samtliga fall rör det sig om projekt som drivs i samverkan med näringslivet och där KK-stiftelsen är den huvudsakliga finansiären. Totalt omfattar projekten närmare 35 miljoner kronor, pengar som stärker både näringslivets och Högskolans konkurrenskraft.

Ny akademi utsåg finaste pepparkakshuset

Tidaholms pepparkaksakademi såg dagens ljus på museet på luciadagen och utsåg därmed ett av de tre tävlande pepparkakshusen som vinnare.
Ida Sundström tog hem segern genom sin vackra kreation.

Juliga toner i fullsatt kyrka

Kyrkans körer och Vulcans musikkår är mästare på att sprida julstämning.
Inför fulla bänkrader framförde de ett potpurri av jullåtar när omåttligt populära Julton gavs i dubbel uppsättning.

Tidaholms Alltjänst får miljonstöd

Tidaholms Alltjänst Ekonomisk Förening får 2,1 miljoner kronor i verksamhetsstöd av social- och omvårdnadsnämnden.
Det är 100 000 kronor mindre än förra året.
– I slutändan ska klara sin egen kostnad, säger omvårdnadschefen Anna-Lena Skatt.
Artikel 2 av 19
Insändare: Pensionärerna fick ett mörkblått paket till jul
Tillbaka till startsidan