Polisen uppger att den misstänkta våldtäkten inte skedde i anslutning till gripandet på tisdagskvällen. Enligt uppgifter till tidningen begicks det misstänkta brottet i Skara tidigare under tisdagsdygnet.

– Det handlar inte om en överfallsvåldtäkt utan om ett brott i en relation, säger Åke Pihlblad, jourhavande förundersökningsledare på Skaraborgspolisen.

Han vill inte gå in på vilken relation som finns mellan de två inblandade. Våldtäkt mot barn innebär att den utsatte är en person under 15 år.

Under onsdagen sökte polisen vittnesuppgifter och knackade dörr i bostadsområdet där den misstänkte mannen greps. Polisen ville under onsdagen inte berätta för tidningen varför de var på plats i området.

– När det handlar om grövre brott av den här digniteten där ett omfattande utredningsarbete väntar så anser vi att det är viktigt att vittnen inte riskerar att bilda sig uppfattningar om något de har läst eller hört, säger Åke Pihlblad på torsdagsmorgonen.

Den misstänkte mannen blev kort efter gripandet anhållen. Åklagare har fram till fredag med att begära mannen häktad vid tingsrätten.