Det var i juni förra året som händelsen ägde rum i Mullsjö kommun. Den nu dömde mannen misstänkte att hans dåvarande fru hade en affär med en man i 45-årsåldern. Därför gillrade han en fälla och låtsades att han skulle jobba extra en kväll. I hemmet fann maken, precis som han misstänkt, den andre mannen tillsammans med hustrun. Enligt maken befann sig de båda i en intim situation medan de hävdat att så inte var fallet utan att de satt och pratade.

Tog fram fälgdragare

Maken tog med sig en fälgdragare in i huset och sade åt den andre mannen att lämna hemmet, under tiden som det skedde utdelade maken knuffar och spottade mannen i ansiktet.

Annons

I förhör har mannen i 45-årsåldern hävdat att han försökte ta sig ut ur huset medan maken menar att mannen försökte hålla sig kvar i huset.

Mannen i 45-årsåldern har berättat att han blev rädd och att maken ska ha skrikit att han skulle döda honom om han kom tillbaka. Maken själv menar att han kallade den andra mannen för gris.

Anses vara nödvärn

Tingsrätten anser att båda männen har lämnat trovärdiga berättelser. Rätten valde emellertid att gå på makens linje eftersom att åklagaren inte kunnat bevisa att mannen i 45-årsåldern faktiskt försökte lämna huset. Rätten menar att maken använt sig av nödvärnsrätten när han knuffat mannen i 45-årsåldern, däremot döms han för att ha spottat honom i ansiktet.

Maken döms för ofredande och får betala ett skadestånd på 5 000 kronor och även 30 dagsböter.