UPPDATERING: Den försvunne mannen hittades vid liv vid 18.30-tiden under fredagskvällen.

Det var när mannens fru kom hem till bostaden på Stockvägen i Södra Ryd som mannen var borta. Polisen fick in ärendet vid 17.43.

— Hon åkte hemifrån vid 08.50 på morgonen och när hon kom hem fanns han inte där, säger Lena Kjellberg, stationsbefäl på polisen.

Den försvunne mannen är i 75-årsåldern, lider av Alzheimers sjukdom och han ska ha varit tunt klädd vid försvinnandet.

Annons

På torsdagskvällen sökte cirka fem polispatruller efter mannen kring Stockvägen och norrut från Ryd i riktning mot Stöpen.

— Vi håller på och letar längs med vägar och stigar i området och har även en hundpatrull ute. Sökning pågår från norra delen av Södra Ryd mot Stöpen. Vi kör alla vägar som finns i området, sa insatsledaren Ulf Ekdahl Pettersson, under torsdagskvällen.

— Det vi vet är att mannen har försvunnit från sitt hem. Sedan vet vi att han brukar gå en viss runda så då har vi börjat leta där.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen anslöt även en helikopter från Göteborg för att delta i sökandet.

— De ska förhoppningsvis använda värmekamera, det är mitt mål, annars kommer de inte att se något, konstaterar Ekdahl Pettersson.

Vid 06-tiden under fredagsmorgonen meddelade polisen att mannen fortfarande inte var återfunnen.

— Vi har haft några patruller med hundar som har sökt under natten. Vid 07 växlas sökinsatsen upp med hjälp av militär, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Har du sett eller hört något? Kontakta polisen på 114 14.