Tidaholms Bostads AB har åtta bostadsområden (Astern, Björnen, Brage, Drott, Klockan, Kusken, Manhem och Thule) och förfogar över totalt 280 lägenheter.

Inför årets hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen hade det kommunala bostadsbolaget ett krav på att höja hyrorna med 2,5 procent. Parterna enades senare vid förhandlingsbordet om en slutlig höjning om 1,25 procent. 2016 var höjningen cirka 0,8 procent.

Uppgörelsen innebär att en genomsnittlig tvårumslägenhet på 60 kvadratmeter med en hyra på 4 593 kronor får en höjning med 52 kronor i månaden.

Annons

— Tidaholms Bostads AB har de senaste åren ökat sitt fokus på att använda resurser mer effektivt än innan, vilket vi tycker är bra.

Underhållet är dock fortsatt eftersatt och behoven är stora. Hyresuppgörelsen innebär att något större satsningar möjliggörs. Vi kommer löpande följa upp att så sker, informerar Hyresgästföreningens förhandlare Ann-Christin Josefsson i ett pressmeddelande.

1,25 procent i höjning innebär cirka 200 000 kronor extra i bostadsbolagets kassa.

— I fjol investerade vi 1,3 miljoner och 2017 satsar vi 5,8 miljoner kronor. Tre miljoner ska användas för fönsterbyte i kvarteret Björnen. Det rör sig om 38 lägenheter. Arbetet ska påbörjas när det blir varmare så inte lägenheterna blir utkylda när arbetet pågår. Det ska också bytas vitvaror och renoveras badrum med mera i våra fastigheter. Delar av våra vaktmästares maskinpark behöver också förnyas.

Fiberanslutningen pågår för fullt.

— Arbete kvarstår i ett av våra bostadsområden. Lägenhetsinnehavarna i kvarteret Kusken håller på att anslutas. Björnen kvarstår att fibersätta.