Är du på plats? Vet du mer?
Tipsa

Det var vid tolvtiden på fredagen som trafikolyckan skedde på riksväg 44 i västra Götene, mellan Silrondellen och Skälvum.

— En lastbil och en motorcykel har krockat. Det är en allvarlig olycka, säger Tommy Emriksson, inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt ett vittne och polis på plats ska mc-föraren av okänd anledning ha kommit över på fel sida av vägen.

Annons

– Det jag vet är att mc:n i hög fart av någon anledning körde in i fronten på lastbilen, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i Göteborg.

Lastbilen välte i samband med kollisionen, lade sig i diket och vägen var avstängd en längre stund i samband med bärgningsarbetet. Det kom initialt uppgifter om att lastbilen skulle ha farligt gods, så var det dock inte, enligt räddningstjänsten.

Vid tvåtiden på eftermiddagen meddelade polisen att mc-föraren hade omkommit i olyckan. Enligt polisen ska den avlidne ha varit en man i 20-årsåldern som var hemmahörandes i Götene kommun.

Anhöriga är underrättade.

Lastbilschauffören ska inte skadat sig i samband med kraschen men var chockad av det inträffade.

— Han är fysiskt oskadd men chockad men han kommer troligtvis inte behöva någon vård. Hur länge vägen är avstängd vet jag inte, säger Lars Wallin, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

Både lastbilen och motorcykeln kommer nu att beslagtas av polisen för att utreda vad som skett. Lars Wallin berättar att uppgifter från vittnen och utredning får påvisa hur olyckan har gått till.