Det är Food Folk Sverige AB som kan komma att ta över restaurangerna som i dagsläget drivs av Carina Wilhelmsson – som även har restauranger i Mariestad, Lidköping och Ulricehamn. Food Folk driver McDonald's i Sverige och de övriga nordiska länderna och de vill nu ta över och driva de här restaurangerna i en egen regi.

– Vi ser stora möjligheter för restaurangerna och vi planerar att göra stora investeringar under de kommande åren. Det handlar om att kunna erbjuda gästerna en ännu bättre McDonald’s upplevelse, säger Thomas Kelly, som är VD för Food Folk Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Förhandlingarna mellan företaget och Carina Wilhelmsson pågår just nu. Om allting går i lås så är ägarbytet planerat till den 1 oktober.

– Det finns en hel del att göra innan allt är klart – dels ska avtalet mellan Food Folk och Carina godkännas av båda parterna, det ska hållas fackliga förhandlingar och medarbetarna ska informeras och ges möjlighet att få svar på de frågor som de har, säger Thomas.

I pressmeddelandet står det att ägarbytet inte kommer att innebär några förändringar för medarbetarna i Skara, Skövde och Falköping utan alla ska kunna jobba kvar på sin restaurang.

Tidningen har sökt Carina Wilhelmsson – men inte fått tag på henne.

I pressmeddelandet säger hon så här om att lämna sina sju McDonald's restauranger:

– Jag har haft fantastiska år med McDonald’s och jag har är tacksam över att fått möjligheten att utvecklas både som företagare och människa. Drivkraften för mig har under åren varit att få arbeta med så många begåvade, unga människor och det har varit inspirerande att få se dem växa i min organisation. Samtidigt som det har varit fantastiskt roligt så har det varit intensivt och jag är glad över att mina restauranger och medarbetarna kan få en ägare som vill satsa på att utveckla verksamheten ytterligare.

Annons

Carina Wilhelmsson har drivit McDonald's restauranger i Skara, Skövde, Falköping, Mariestad, Lidköping och Ulricehamn. Men nu ser det ut som att hon lämnar dem allihopa.
Foto: Marita Wass