En snabbspolning av Michael Salibas bakgrund berättar historien om en kille som växte upp utanför Skövde utan några större framtidsvisioner, som sedan hittade fotbollen men fick släppa karriären i Gais på grund av en knäskada och då sökte sig till ett kloster i Jerusalem.

Där hände något.

— Jag kom tillbaka med ny energi, säger Michael Saliba.

— Jag ville göra en positiv skillnad av min tid på jorden.

Fakta: Michael Saliba

Ålder: 31 år.

Ort: Stockholm. Uppväxt i Skövde.

Familj: Ja.

..

Fakta: Michael Saliba

Ålder: 31 år.

Ort: Stockholm. Uppväxt i Skövde.

Familj: Ja.

Sysselsättning: Driver eget konsultbolag och titulerar sig som föreläsare, nätverkare, entreprenör och mentor.

Sociala medier: Michael Saliba (LinkedIn), Michael_saliba_ (Instagram), @saliba.official (Facebook).

Aktuell: Har startat utmaningen #LinkedInSalibaChallenge.

Senare i år släpper han en inspirationsbok om sitt liv, vikten av att nätverka samt om sitt egenutvecklade koncept Moreva.

Har av flera nominerats till priset ”Kompassrosen”, ett stipendium för unga ledare genom H.M Konung Carl Gustaf XVI, och ”Årets Eldsjäl”.

Han fick en nystart i Stockholm och började klättra karriärsmässigt. Tiden gick, tankarna som fötts i klostret fanns kvar och i april 2017, när han satt som chef för ett större bolag inom försäljningsbranschen, sa han upp sig och startade istället ett eget konsultbolag.

— Jag sa upp mig för att jag ville starta entreprenörslivet och för att börja nätverka, konstaterar Michael Saliba.

Han öppnade också ett konto på LinkedIn, månaden efter, och började nätverka. På sju månader gick han från 20 kontakter till 25 000.

— Jag fick många olika erbjudanden och träffade många vd:ar, men kände inte att jag hittade något som motiverade mig.

Michael Saliba fortsätter:

— Men. När jag fick jobberbjudande som jag valde att inte gå vidare med började jag tänka mer osjälviskt. Kanske var det inte jobb för mig, men för någon annan?

Annons

Han började pussla ihop arbetssökande med arbetsgivare och när han gjort detta framgångsrikt med fem-sex personer så tänkte han: ”Kan jag - kan alla”.

Utifrån detta skapade han i juli 2017 utmaningen #LinkedInSalibaChallenge. Den som antar utmaningen ska inom en månad hjälpa minst en person till ny anställning och sedan skicka vidare utmaningen till tre nya personer. Lyckas man inte med utmaningen så uppmanas man att skänka valfri summa till ett välgörande ändamål.

En succé

Utmaningen blev viral och en stor succé. Nio månader senare har 260 personer fått jobb via utmaningen och omkring 500 personer har eller har varit engagerade. Målet är att ge 1000 människor jobb.

Varför har #LinkedInSalibaChallenge varit så framgångsrikt tror du?

— Människor behöver människor som tror på en och lyfter en och hjälper en. Utmaningen har varit framgångsrik därför att det finns genuina människor som blir motiverade av att hjälpa andra. De ser den positiva skillnaden de kan göra i andras liv och de står för värderingen ”människor är skapta för att hjälpa människor”, säger Michael Saliba.

Som exempel berättar han om hur Felicia Schützler, från Habo, fick jobb med hjälp av hans kontaktnät och hans mentorskap. Han blev en som trodde på henne och stöttade henne. Och på det sättet har Michael Saliba inte bara hjälpt en person till jobb, han har även skapat en ambassadör för utmaningen - i att ge utan att förvänta sig något tillbaka - för en dag kommer Felicia Schützler att ha byggt upp ett eget nätverk och kan då hjälpa andra att få jobb.

— Jag är en entreprenör, ibland gör man saker ideellt och ibland är det vinstdrivande, säger Michael Saliba.

— Jag mår väldigt bra av att veta att jag har möjligheten att tillsammans med andra bidra med så mycket utan att själv behålla något.