I samma land ges varje år miljarder av statliga medel till medicinen ”Viagra” för att män ska kunna utföra sexuella handlingar. Detta betyder alltså att män i Alabama har större rätt till stånd än kvinnor har rätt att bestämma över sina egna kroppar!

Det är helt oacceptabelt för oss S-kvinnor att kvinnornas rättighet att bestämma över sin egen kropp återigen utmanas. Det här händer när konservativa och högerextrema krafter får makt och inflytande. Otroligt skrämmande för alla som tror på en jämställd och rättvis värld där flickor och kvinnor ska ha lika rättigheter och möjligheter som män.

Hoten mot människornas grundläggande rättigheter är globala och vi S-kvinnor är oroliga över att det finns svenska partier och parlamentariker som står för exakt lika skrämmande åsikter som parlamentariker i delstaten Alabama. Det vill säga förtroendevalda som gång på gång röstar emot olika förslag för att stärka kvinnors rättigheter i bland annat abortfrågan. Varje röst är viktigt i kampen mot konservativa och högerextrema krafter för att kunna garantera våra döttrar och oss själva ett självbestämmande liv; ett liv där VI bestämmer över våra kroppar!

Zelal-Sara Yesildeniz

för Tidaholm S-kvinnor