Under gårdagens rättegång yrkade kammaråklagaren Helene Gestrin på livstids fängelse för dubbelmordet i Mantorp, medan Mullsjöbons försvarsadvokat Henrik Lindbom yrkade på att han helt och hållet skulle frias.

Mullsjöbon har tidigare medgett att han tejpade Mantorpsparet och att han tog ut pengar från deras bankkonton, men förnekar att han har mördat dem.

Annons

Helene Gestrin är skeptisk till Mullsjöbons berättelse och har tidigare sagt att rör sig om fula mord. Hon ifrågasätter också uppfattningen att någon annan utfört mordet.

– Det finns en mängd olika omständigheter, menar jag. Det skulle ta för lång tid att gå igenom så här, men framförallt är det hans spår på platsen. Han har handlat utrustningen som behövs, tagit ut pengarna och använt dem därefter. Det finns inga egentliga tecken på andra förutom att han påstår det.

Mullsjöbon skickade mystiska sms till sin sambo bara timmarna före Mantorpsmorden och sa under förhöret i tingsrätten att han haft fantasier om att döda.

Åklagaren utesluter inte att Linköpings tingsrätt kan döma Mullsjöbon till rättspsykiatrisk vård. Ett besked om Mullsjöbon ska sitta fortsatt häktad för dubbelmordet kan komma redan på torsdag.

– Det är omfattande material rätten tagit del av. De måste ha friska och fräscha hjärnor när de diskuterar igenom det här för att landa i ett beslut som är korrekt, säger Gestrin.