Onsdagen den 16 augusti bjuder kommunen på filmvisning i Bruksvilleparken igen. Det blir för tredje året i rad. Tidigare år har varit riktiga succéer och gynnats av fint väder.

Det är inte avgjort vilken film ska visas den aktuella kvällen. En omröstning pågår för fullt på vastgotabladet.se och gör så fram till den 20 juli.

Striden ser ut att stå mellan två musikalfilmer, klassikern Mamma Mia och den nyligen mångfaldigt Oscars-prisade La La Land. Mamma Mia har greppet 118 röster mot utmanarens 87.

Annons

Morran & Tobias, En skänk från ovan och Rogue One, A Star wars story är distanserade, med 55 respektive 32 röster.

Här är en presentation i korthet:

1) La La Land (2016). Jazzpianisten Sebastian och den aspirerande skådespelerskan Mia blir förälskade, men ju mer framgångsrika de blir, desto svårare blir det att hålla kärleken vid liv.

2) Mamma Mia! (2008). Baserad på succémusikalen Mamma Mia av ABBA. Sophie är precis på väg att gifta sig när hon hittar sin mors dagbok och bjuder in tre män till bröllopet som var och en kan vara hennes far.

3) Rogue One: A Star Wars Story (2016). Ett team från Rebellalliansen tar på sig uppdraget att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan från Rymdimperiet.

4) Morran & Tobias - En skänk från ovan (2016). Morran och hennes son Tobias, två lite udda karaktärer på samhällets skuggsida, råkar bränna ned det hus som varit deras hem i 34 år. Med en utbränd husvagn på släp fylld med sotigt bohag går flytten till det nya hem som de tilldelats av kommunen.