Det var den femte mars som recensionerna i White guide för 2017 offentliggjordes. För relativt nyöppnade Den lilla krogen vid Hertig Johans torg i Skövde blev det en angenäm läsning.

Om White Guide

White Guide är Nordens ledande guidesystem. I Sverige har restaurangguiden getts ut sedan 2005. V..

Om White Guide

White Guide är Nordens ledande guidesystem. I Sverige har restaurangguiden getts ut sedan 2005. Varje år testas och bedöms runt 800 restauranger, varav 600 får en plats i guiden. Sedan 2013 publiceras också White Guide Café där Sveriges 250-300 bästa caféer presenteras och bedöms utifrån kaffe- och bakverksutbud.

2013 utgavs den första upplagan av White Guide Danmark och sedan 2014 också den engelskspråkiga White Guide Nordic, med de 300 bästa restaurangerna i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grönland och Estland.

Källa: White Guides hemsida

Fullsatt, trång och mysigt, skriver White guide där det första som välkomnar gästen är det öppna köket där all mat lagas. Interiören beskrivs som stilfull, snygg och genomtänkt. Råbiffen, "gjord på vältempererad oxe" beskrivs som förträfflig och servitrisen som serverade White guide- gänget får också högt betyg med vitsorden inkännande och kunnig. Enda minuset restaurangen får den slamriga diskhanteringen.

Så här skriver ägarna Eddy och Tomas på sin Facebooksida:

Annons

"Vill bara säga att vi är otroligt stolta och lyckliga över detta som personalen har lyckats med. Men med Walter, Eric och Micke i köket så är det ej konstigt att det presenteras så pass mycket kärlek på tallrikarna."

Som sedan kompletterats med Christian som skakar cocktails, hackar råbiff och även är pappa till vår surdeg som har varit med sen start.

Och för att förgylla hela upplevelsen så har vi vårt underbara matsalsteam bestående av Jonathan, Gia, Mattias, Martina och Higgins som ser till att hemtrevnad upplevs med något alldeles speciellt i glasen.

Och självklart utan er underbara gäster så vore detta väldigt svårt om ej omöjligt. Så nu blickar vi nu fram på 2018 som vi skall göra ännu bättre med ännu mera mathantverk och förgyllda drycker."

Så här skrev vi när Den Lilla krogen öppnade: Snart öppnar Eddys vuxenkrog utan fasta menyer