54-åringen är försvunnen sedan den 14 juli 2016 och är sedan tidigare efterlyst av så väl polis som Missing People, de senare har gått ut med en efterlysning på sin Facebooksida som spridits i sociala medier.

Nu har Missing People bestämt sig för att arrangera en skallgång. Ett problem för att dra igång sökandet har tidigare varit att man inte vetat var man ska utgå ifrån, men nu är det bestämt. Skallgången drar igång klockan 18.30 och utgångspunkten är Habo Camping.

— Någonstans måste vi börja och vi har valt platsen i samråd med polis, säger Therese Jigfjord, operativ chef på Missing People.

54-åringen har mörkt stubbat hår, skäggstubb, är cirka 176 centimeter lång och väger cirka 90 kilo. Det är okänt vad mannen hade för klädsel vid försvinnandet men han kan ha en flerväxlad herrcykel av nyare modell står det i Missing Peoples efterlysning.

Alla över 18 år är välkomna att delta i söket och Missing People har gått ut med information om söket på sin Facebooksida. Therese Jigfjord förtydligar att man inte heller ska ha med sig barn eller hundar.

— Om någon har exempelvis en barnvagn med sig eller en hund så kan det sinka de andra, säger hon.