Reaktionerna kring Skövde HF:s beslut att avsluta samarbetet med A-lagstränaren Magnus Frisk tycks berör många. Spelare i klubben har uttryckt besvikelse över bristande kommunikation, samtidigt som en eller flera personer skickat insändare till SLA där tränarfrågan varit het.

Men det tar inte stopp där.

Natten mot fredagen den 24 november fick klubbens ordförande Anders Löfvenborg ta emot sms som han upplevde som hotfulla.

"Du är en sopa som hela Skövde skrattar åt och hoppas att du sover dåligt, skäms vidriga människa", står det bland annat i ett av sms:en.

Sms-konversationen avslutas efter att Lövfenborg hotat om att polisanmäla händelsen - något han fortfarande inte har gjort.

– Men jag överväger att göra det om det fortsätter.

Annons

Meddelandena kommer från en kontantkortstelefon vilket gör det svårt att spåra avsändaren.

Har du någon aning om vem det kommer ifrån?

– Nej.

Löfvenborg är dessutom vd för Skövde flygplats och får i sms:en även kritik för sitt jobb där.

Hur är det att höra sånt här?

– Man blir både ledsen och förbannad. Sen får man slå upp tidningarna och läsa insändarna som står där. Det arbetet jag gör för Skövde HF är ju ideellt. Folk tror jag tjänar pengar på det här. I själva verket kostar det mig både tid och pengar. Ekonomiskt är ordförandeskapet en förlustaffär.

Hur hanterar man det?

– Man får försöka slå bort det på något sätt. Böja ner huvudet och gå vidare. Men det tar mycket energi.

Löfvenborg berättar att människor i hans närhet efter alla turer uppmanat honom att klippa banden med Skövde HF.

– Familj och vänner blir förbannade och en del säger att jag kommer gå in i väggen. Men jag tror starkt på den här saken. Vi är en drivande kraft och om några vill stöka till det så måste vi övervinna dem. Vi är betydligt fler som vill ha en god och bra klubb. Vi som jobbar för det är i majoritet.

LÄS OCKSÅ: OS-meriterad spelare in i Skövde HF:s styrelse

LÄS MER: Frisk i samtal med Skara HF