Är du på plats? Hör av dig här!
Tipsa

På populära turistmålet London Bridge körde en vit skåpbil i hög hastighet rakt in i en folkmassa. Skåpbilen fortsatte därefter till Borough Market där de misstänkta terroristerna klev ur fordonet och började knivhugga flera människor – bland annat en polis.

Första larmet om terrorattacken kom 22.08 brittisk tid, 23.08 svensk. Åtta minuter senare hade de tre misstänkta gärningsmännen, alla män, skjutits till döds av polis, skriver The Guardian.

Annons

– Jag är bestört och rasande för att dessa fega terrorister avsiktligt riktade in sig mot oskyldiga människor, säger Londons borgmästare Sadiq Khan i ett uttalande.

LÄS MER: Familjen Ottosson i terrorns London

Nyhetsbyrån Reuters skriver, med franska presidenten Emmanuel Macrons stab som källa, att åtminstone två franska medborgare vårdas för skador efter terrorattacken.

I ett pressmeddelande skriver svenska ambassaden i London att svenska medborgare i området uppmanas kontakta anhöriga och följa lokala myndigheters anvisningar. Allmänheten uppmanas att vara vaksam och höra av sig till Londonpolisen på nödnumret 999 (lokalt) om man ser något misstänkt.

En bild på en av de skjutna terroristerna har cirkulerat, skriver flera medier. På bilden ses vad som kan misstänkas vara bombbälten. Dessa ska polisen sedan ha förklarat som attrapper.

FOTNOT: Texten uppdateras.