På torsdag kväll inviger Tibrokök sin nya utställning i M5 Kökscenter på Stallsiken.

– Vi är ett lokalt företag som gör kök i premium- och lyxsegmentet. Nu har vi byggt en helt ny utställning för att visa hela vårt sortiment och som representerar varumärket, säger Stefan Liljedahl, som är VD för Tibrokök.

– Att det sker just nu beror på att det är många som tittar på kök så här års när sommaren är över och man börjar fundera på att renovera inomhus. Helst ska det vara klart till jul, så nu är en lämplig tidpunkt att börja.

Under torsdagskvällen är ett 100-tal personer inbjudna för att se utställningen.

– Den nybyggda delen är på 200 kvadratmeter och totalt visas 750 kvadratmeter kök. Det är en betydande investering vi gjort, säger Stefan Liljedahl.

Tibrokök har sin tillverkning i Tibro, där ett 40-tal anställda för närvarande tar fram ungefär 20 kök per vecka. Under 2017 investerade man 10 miljoner kronor i nya maskiner för kökstillverkning.

– Vi är väl rustade för en större tillverkningsvolym, och skulle kunna bygga uppåt 40 kök per vecka.

I fabriken tillverkas köken hela vägen från brädor till färdigt kök.

– Vi är kända för vårt hantverk med träslag som ask och ek. Allt utom metallbeslagen gör vi vid vår anläggning i Tibro, säger Stefan och visar stolt en skåpsdörr med målad askfanér.

– Den är helt handgjord. Trästrukturen framträder genom färgen och ger en naturlig känsla som skapar mycket liv i olika ljus.

Annons

Utställningen innehåller exklusiva träkök och även mer moderna varianter.