I dagarna blev det klart att Jan Malmgren blir ny förbundsdirektör för Skaraborgs Kommunalförbund. Det berättas i ett pressmeddelande från förbundet.

Jan kommer senast från en tjänst som samhällsutvecklingsdirektör i Varbergs kommun och har dessförinnan bland annat jobbat i Västerås Stad och på Länsstyrelsen i Örebro. Han har en akademisk bakgrund som filosofie doktor i ekologi vid Örebro universitet, där han bedrivit forskning och undervisning.

— Jag är mycket glad att vi kunnat rekrytera Jan till rollen som förbundsdirektör. Han har mångårig erfarenhet från olika typer av samhällsutvecklande uppdrag och stor vana av att arbeta i bred samverkan. Å kommunalförbundets styrelses vägnar vill jag hälsa Jan varmt välkommen till Skaraborg, säger Katarina Jonsson (M), ordförande Skaraborgs Kommunalförbund, i pressmeddelandet.

— Jag känner mig väldigt ödmjuk inför förtroende att axla rollen som förbundsdirektör. Det är ett spännande uppdrag och jag ser fram emot att få bidra till att stärka Skaraborgs identitet i de gemensamma utvecklingsfrågor som är viktiga för Skaraborgs kommuner, säger Jan Malmgren, i pressmeddelandet.

Jan tillträder den 10 juni 2018 och efterträder nuvarande förbundsdirektör Per-Olof Hermansson som då går i pension.