Det var i höstas som Tidaholms Motorklubb för första gången på närmare fem år arrangerade Drivers Open, ett koncept som blev en omedelbar succé.

Fakta: Resultat

Framhjulsdrivet: 1) Tommy Svensson, 03.06.419, 2) Stefan Gustavsson, 03.06.926, 3) Stig Emilsson, ..

Fakta: Resultat

Framhjulsdrivet: 1) Tommy Svensson, 03.06.419, 2) Stefan Gustavsson, 03.06.926, 3) Stig Emilsson, 03.07.805

Bakhjulsdrivet: 1) Patrik Ekblom, 03.14.802, 2) Magnus Robertsson, 03.15.174, 3) Joakim Persson, 03.15.756

Nu i lördags var det dags för en ny upplaga av tävlingen som är öppen för alla personbilsregistrerade fordon som är skattade, försäkrade och godkända av bilprovningen. För de deltagande förarna, den här gången var de 50 stycken till antalet, krävs ingen licens utan endast en hjälm och en bil.

— Den här gången blev det en riktig vintertävling, säger Patrik Ekblom som var med som både arrangör och förare och forsätter:

— Vi hade inte väntat oss ett sådant snöfall som det som drog in under lördagen, nere i Tidaholm var det inte så mycket snö men på motorstadion fick vi säkert en decimeter. Det var dock inget som ställde till det på något sätt, det uppskattades snarare av förarna och många tyckte det var roligt med en riktig vintertävling.

"Många lyckades bra"

Annons

Under dagen utsågs två vinnare, Tommy Svensson vann klassen för framhjulsdrivna bilar och Patrik Ekblom var allra snabbast i klassen för bakhjulsdrivna.

— Det gick faktiskt lite oväntat bra för mig, säger Ekblom med ett skratt och fortsätter:

— Men vi var många tidaholmare som lyckades bra i den bakhjulsrivna klassen, sju av de nio främsta förarna var från Tidaholm. I framhjulsdrivet tog dessutom TMK-junioren Joel Svenlert-Thoren en elfteplats.

Hur påverkade snön tävlingen?

— Det blev lite halare i backen men vi hade ju sandat och så där, särskilt halt blev det inte. Däremot blir banan lite mer teknisk av sig när det är snö, det är väl den enda skillnaden, säger Ekblom och fortsätter:

— Funktionärerna gjorde dessutom ett jättejobb i vädret, de jobbade på hela dagen i snön.

Kör ni en ny Drivers Open snart?

— Ja, det blir nog så. Tanken är att eventuellt köra en i slutet av april, vi fick väldigt många positiva kommenterar under lördagen. Det var bland annat ett par förare från Bengtsfors som var väldigt nöjda och som sa att de gärna kommer tillbaka till oss och tävlar, sådant är naturligtvis väldigt roligt att höra.

TMK