Åklagaren menar att den 23-åriga kvinnan satt det i system att på flera kända säljsidor på nätet och Facebook lägga ut tillbehör till barnvagn till försäljning utan att ha någon avsikt att genomföra någon affär.

Skaraborgskvinnan lade ut samma varor på flera sajter och flera gånger.

23-åringen står nu åtalad misstänkt för ett fall av skadegörelse efter att ha sparkat på en bil och orsakat skador för nära 9 000 kronor. Resten av de 44 åtalspunkterna handlar om bedrägligt beteende och ringa bedrägeri.

23-åringen har erkänt samtliga fall och riskerar att få betala tiotusentals kronor i skadestånd till personer hon försökt lura.

I regel lyckades Skaraborgskvinnan förmå kunderna att swisha henne pengar.

En av de som polisanmälde Skaraborgskvinnan har i tidningen tidigare berättat om hur hon blev lurad. Hon försökte köpa solsuffletter till barnvagnen inför familjens Italienresa och betalade 650 kronor plus frakt, men fick inga varor.

– Jag var envis och ringde och kontrollerade med postkontor i närheten, det kunde ju vara så att man satt på för lite porto. Tyvärr fanns det inga paket, fortsätter kunden.

Hon lade ut en varning för kvinnan och har senare fått veta att hon förekommer hos flera varningsgrupper.

– Hon sa att jag skulle få mina pengar om jag tog bort min varning och nu har jag anmält henne för både bedrägeri och olaga hot, berättade hon vidare.

Annons

I hennes fall slutade det dock på ett märkligt sätt, den misstänkta kvinnans exmake fick reda på affären och betalade då ut det exfrun var skyldig.

Flera andra kvinnor trädde fram i tidningen och berättade i grunden samma historia och att de polisanmält den 23-åriga Skaraborgskvinnan.