Under förra veckan uppmärksammades artisten Anton "Mr Cool" Magnusson och hans låttexter om pedofili och kvinnovåld av flera influencers av retorikern Elaine Eksvärd på Instagram.

Efter den stora uppmärksamheten gick O'learys i Falköping ut med ett uttalande om att de ställde in framträdandet eftersom de inte ville stå bakom det som komikergruppen stod för.

Relaterat: Framträdande ställs in – efter låt om pedofili
Relaterat: Funny Fuckups arrangör talar ut: "Att få dödshot är aldrig okej – det finns en gräns"

Droppa Micken Comedy Club var medarrangör av turnén och skriver på sin Facebooksida att de har haft ett samarbete med O'learys sedan två år tillbaka. Samarbetet ska ha gå till genom att Droppa Micken har bidragit med komiker, medan O'learys har stått för lokalen.

"O´Learys har alltid veta vilka som skulle komma", skriver man i Facebookinlägget.

Enligt en annan medarrangör - Under Produktion - har komikergruppen framträtt i lokalerna flera gånger tidigare.

Fick dödshot

Efter att O'learys ställt in framträdandet beslutade mannen bakom Droppa Micken att ha det i sin egen trädgård. Några dagar senare skriver han på sin facebooksida att han tvingas avboka hela turnén på grund av att både han och Anton Magnusson har fått ta emot våld- och dödshot.

"Det har framkommit hot om att det finns en mobb på cirka 70 personer som ska komma och förstöra och fysiskt skada deltagare under kvällen. Jag kan inte garantera säkerheten för komiker, publik, mig och min familj", skriver han på Facebook.