Det var ett 60-tal personer, många från Habo och Bankerydsområdet som anslöt sig till skallgångskedjan under måndagskvällen.

— Jag såg det på Facebook och det är självklart att man hjälper till när man har möjlighet, säger Jonathan Hager som annars är militär i Skövde och under kvällen fick agera patrulledare.

Peter och Lisa Haeggman hade åkt från Jönköping för att delta i söket.

— Man kan tänka sig in i de anhörigas situation eller om man själv hade varit försvunnen, säger Peter Haeggman som deltagit i andra sök tidigare.

Suad och Eissa Al Issa var två av de många Habobor som deltog i söket.

— Man vill hjälpa till, säger Suad Al Issa.

Utgångspunkten var Habo Camping vilket bestämts i samråd med polis.

Annons

Efter samlingar och genomgångar kunde söket påbörjas. Tack vare att så många hade kommit så kunde patruller sättas in på olika platser av det område som skulle sökas av.

— Jag är nöjd med att så många kommit, säger Therese Jigfjord som är operativ chef för sökinsatsen.

— Vi kommer att börja med ett ledstångssök, vi kommer att beta av 30-40 meter in från olika vägar, bland annat cykelvägar. Vi börjar därifrån, sedan får vi se, säger Therese Jigfjord.

54-åringen har mörkt stubbat hår, skäggstubb, är cirka 176 centimeter lång och väger cirka 90 kilo. Det är okänt vad mannen hade för klädsel vid försvinnandet men han kan ha en blå flerväxlad herrcykel av nyare modell står det i Missing Peoples efterlysning. Han är försvunnen sedan den 14 juli och sågs senast i Jönköping. Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Uppdatering: Vid 22.13 meddelande Missing People att man avbryter sökandet för dagen.