19-åriga Ozzy Ericson fann musiken på riktigt först i 8:an. Visst hade han alltid tyckt om musik, som de flesta gör, men den fanns mest där som en kul grej.

— Jag och mamma har alltid åkt på festivaler och sånt där, berättar Ozzy.

Han började spela gitarr och sökte in till Music and production (MoP) i Skara. Nu har hans intresse tagit honom hela vägen till Hollywood.

”Där det händer”

Under gymnasietiden hade Ozzy bland andra Stefan Jonsson, även gitarrist i det Skaraborgska coverbandet Dire Straits Tribute, som lärare.

— Jag ville lära mig spela som honom. Han är en av de bästa gitarrister jag någonsin hört.

Det var då Ozzy för första gången fick höra talas om skolan Musicians Institute (MI) i Hollywood, där Stefan själv har gått.

Efter en tids övervägande och en resa till Göteborg, för att hitta rätt utbildning efter gymnasiet, var Ozzy säker på vad hans nästa steg i livet skulle komma att bli.

Annons

— Det spelar ingen roll vilka de andra skolorna är. Det är i Hollywood som allt händer.

”Är obeskrivligt”

Tack vare förmedlaren Study abroad kunde Ozzy inleda sina studier på MI redan i oktober efter hans student, förra året. Nu är han hemma i Sverige för andra gången på nio månader och kan inte riktigt beskriva sitt liv på andra sidan pölen.

— Jag har inte riktig fattat än. Det känns helt otroligt. Hollywood är Hollywood, bättre än så kan man inte beskriva det.

Skolan ligger mitt på Hollywood boulevard och han bor bara några hundra meter därifrån, tillsammans med fyra andra personer.

Social erfarenhet

Förutom gitarrlektioner, föreläsningar med ett flertal stora namn inom musikindustrin och annan skolverksamhet har just det sociala varit en väldigt viktig del i Ozzys liv.

— Jag känner folk från hela världen nu. Den sociala erfarenheten är nog det största som jag har lärt mig. Bland de jag träffar finns allt från hemlösa till personer som har jobbat med Michael Jackson, och Slipknot.

Vad blir nästa steg för dig?

— Jag ska bara hoppa på vågen och se var den tar mig. Jag vill se mig om i världen och göra musik mer än någonting annat.

Vill inspirera

Han säger att han vill kunna kontrollera folk med sin musik, men inte på ett obehagligt vis. Det handlar om att lära sig vad ens musik kommer att göra med människor, redan innan man har spelat den. Att förstå sig på den på ett djupare plan.

Han vill också få människor att gå sin egen väg.

— Ingen annan har mer rätt att sätta sina fötter på jorden än vad du har, och du har inte mer rätt än någon annan att göra det.

— Jag vill att folk öppnar sina hjärnor, och jag vill sträva efter en bättre värld, säger Ozzy Ericson som snart återvänder till Hollywood.