Du behöver följande till 4 portioner & 1 matlåda:

Kikärtsbiff:

450-500 gram kokta kikärtor

1 vitlöksklyfta

0,5 citron

4 champinjoner

0,5 broccoli

0,5 kruka kruspersilja

Ca 1-1,5 tsk spiskummin

1 dl lantvetemjöl

3 dl panko eller vanligt ströbröd

2 ägg

Olja

Smör

Salt

Svartpeppar

Gör så här:

Skölj dina kikärtor & se till att de är torra. Mixa dem i en hushållsassistent, eller om man har en potatispress kan man även mosa dem där i. Riv i vitlök & pressa i en halv citron. Hacka persiljan fint & tillsätt. Riv broccolin & svampen på den grova sidan på rivjärnet. Blanda ihop allt. Smaka av med salt, svartpeppar & spiskummin. Stek en liten bit & testa smakerna.

Forma till 10 biffar, vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg & sist i panko. Stek dem gyllenbruna i smör & olja. Låt rinna av på ett papper.

Salladen:

1,5 dl bulgur

1 dl röd quiona

1 vitlök

1 schalottenlök

1 citron

0,5 kruka kruspersilja

2 tomater

8 champinjoner

0,5 broccoli

0,5 dl hasselnötter

0,5 dl cashewnötter

2 salladslök

1 dl kallpressad rapsolja

Rapsolja

Smör

Salt

Svartpeppar

Gör så här:

Skölj quinoan. Hacka schalottenlöken fint.

Hetta upp en kastrull med lite rapsolja. Fräs löken, quinoan & bulguren i ett par minuter. Slå på vatten & lite salt, koka i ca 8-10 minuter. Låt stå & svalna.

Skär champinjoner & broccoli i grova bitar.

Fräs dem i olja tills det fått fin färg, salt & klicka i lite smör.

Hacka tomater & persilja grovt. Skär salladslöken fint.

Annons

Blanda ihop kallpressad rapsolja med saften utav en citron, riv i vitlöken & smaka av med salt & svartpeppar.

Blanda ihop bulgur, quiona & alla grönsaker, avsluta med att hälla över oljedressingen. Torrosta dina nötter i en stekpanna, låt svalna & hacka dem grovt & strö över salladen.

Yoghurtsås:

4 dl matlagningsyoghurt

1 lime

1 bit ingefära

Salt

Svartpeppar.

Gör så här:

Riv ingefära & pressa saften ur limen. Blanda upp med yoghurten & smaka av med lite salt & peppar.

Mat