Hampus Anderberg från det Skarabaserade Red Hot Bliz-Merida fick efter sin seger på den tredje etappen, Härjaetappen, överta den gula ledartröjan i elitklassen av U6 Cycle Tour. Under torsdagens stadslopp inne i Tidaholm blev det återigen vinst för Anderberg som då hade lysande utsikter inför avslutningen. Men under fredagens etapp i Ekedalen blev det "bara" en elfteplats och därmed halkande Anderberg ner på en tredjeplats och fick lämna ifrån sig den gula tröjan till Fredrik Johansson från Kopparbergs CK.

"Siktat på guld"

Annons

Vid det avslutande tempoloppet körde Skaracyklisten in på en bronsplats och var därmed före femteplacerade Fredrik Johansson. Men det räckte inte riktigt hela vägen i den totala sammanräkningen. Till slut blev det ett silver för Anderberg, nio sekunder bakom Fredrik Johansson.

— Det är blandade känslor, det känns bra att vara med i toppen men samtidigt är det bara nio sekunder upp till en vinst. Och det är ändå guldet som man har siktat på under hela veckan, säger Hampus Anderberg efter tempoloppet.

Blev lagseger

I poängtävlingen gick det dock bättre, där var det Anderberg som besegrade konkurrenterna och plockade hem den blåa poängtröjan. Dessutom vann Anderbergs Red Hot Bliz-Merida lagtävlingen.

— För två år sedan var jag en poäng ifrån att vinna poängtävlingen så det känns bra. Och i och med lagvinsten så visar vi vilken bredd vi faktiskt har i laget, det är imponerande.

U6