12-årige Dante med Downs syndrom försvann från en hundpromenad i Falkenberg i tisdags och sedan dess har han varit spårlöst försvunnen. Närmare tusen personer, bland dem frivilliga, poliser och militärer, fortsätter att leta efter pojken.

Under torsdagsnatten har polisen gjort sökinsatser vid vattendrag men utan resultat.

Ulla Brehm, presstalesperson vid polisregion väst, vill inte kommentera hur många poliser som är insatta i sökinsatsen, men hon berättar att det rör sig om många.

– Vi går inte ut med antal, men normalt sett brukar jag säga att vi är lagom många, men det här är en väldigt stor insats, säger hon och fortsätter:

– Vi har letat under natten men när det är dagsljus går vi in med full styrka igen. Det är svårt när det är mörkt ute.

”Ett otroligt engagemang”

Missing People och många andra frivilliga människor från hela landet har engagerat sig i sökandet för att hitta Dante.

– Det är ett otroligt engagemang. Det handlar ju om ett barn. Har man hund går man extra runda, har man inte hund så går man ändå. Folk engagerar sig, säger Ulla Brehm och fortsätter:

– Tiden är en faktor men vi jobbar vidare och hoppas att vi ska kunna hitta honom välbehållen.

När Dante försvann var han klädd i en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflexer. Dante har blont hår som går ner till öronen och är ungefär 140 centimeter lång med en smal kroppsbyggnad. Den som vet var Dante är eller har andra uppgifter uppmanas att höra av sig till polisen på 114 14.

Annons