Ultra Bright och Fredrik Persson tog hem helgens huvudlopp, söndagens Stochampionatet, efter en rafflande upploppsdust mot tvåan Darling Mearas och trean Schatzi Fayline.

Dessförinnan hade polisen handskats med flera misstänkta brott av skiftande karaktär.

Sedan travhelgen inleddes i fredags, hade polisen arbetat med tiotalet fall av fylleri, ett misstänkt rattfylleri, ett misstänkt fall av våld mot tjänsteman och ett misstänkt rån.

– Vid rånet stals en plånbok av en man som blev slagen och sårskadad. Han fick föras till sjukhuset i Skövde för kontroll, säger Martin Kihlsten hos Lidköpingspolisen.

Annons

– Någon misstänkt finns inte för misshandeln just nu, fortsätter Kihlsten.

LÄS MER: Persson pluggade i Skara – vann Stochampionatet

LÄS MER: Skarakillen Stefan tillbaka på Axevalla

Det misstänkta fallet av rattfylleri inträffade vid 03.30-tiden på lördagsmorgonen, det vid en campingplats i området kring travbanan.

– Personen som misstänks fick följa med för provtagning.

På lördagseftermiddagen, vid klockan 17.45, inträffade ett misstänkt fall av våld mot tjänsteman.

– En person gav sig på och försökte slå en ordningsvakt på travbaneområdet. Personen avvisades från Axevalla, säger polisens stationsbefäl Martin Kihlsten.

LÄS MER: Från doldis till succé – möt Sofia Aronsson

Söndagen blev lugnare för polisen. Ingen notering om brott eller fylleri hade inkommit vid 18-tiden.

– Det har varit väldigt lugnt, kanske dricks det inte lika mycket alkohol en söndag, säger Fredrik Hendén, också stationsbefäl hos Lidköpingspolisen.

Helgen summerad innehöll ingenting utöver det vanliga, enligt polisen.

– Jag skulle säga att det som inträffade är normalt för just stochampionatshelgen, det finns ingenting i listan som sticker ut om jag säger så. Det blev som vi hade förväntat oss, säger polisens Martin Kihlsten.