Många är de besökare som troget kommer tillbaka varje gång det ordnas musikkvällar här. De första besökarna hann till och med ta en promenad utmed landsvägen och insupa den vackra naturen i dalgången mellan Gisseberget och Gerumsberget.

På väg in i den vackra medeltidskyrkan bjöds det på förfriskning i form av flädersaft som säkert smakade gott i den ljumma kvällen. Maria Nilsson hälsade alla välkomna till en kväll med temat ”Min plats på jorden” något som inte bara anspelar på en fysisk plats utan även på den person jag är, vad jag tänker, tycker och brinner för. Maria kunde med glädje konstatera att kyrkan var fullsatt. 75 personer samsades om både platser och syre i den lilla kyrkan.

– Hade det varit någon annanstans hade jag nog sagt att det var överfullt men det kan det ju aldrig bli i en kyrka – här ska det finnas plats för alla.

Musikprogrammet inleddes med Kol dodi, en melodi med ursprung i Israel som framfördes på fiol, piano, gitarr, saxofon, cajon samt sång. Gabriella och Will Murphy samt Helena Sköld framförde sedan Utan dina andetag. Gabriellas vackra röst bar de kärleksfulla orden ut till alla besökare i kyrkan. Bröderna Gottfrid och Johannes Nilsson fortsatte med att framföra Ted Gärdestads vackra "För kärlekens skull.” Det är för himlen i dig och jorden i mig” är ord som berör och griper tag.

Programmet fortsatte med Empty wallet waltz som spelades mycket känslofullt på fiol och piano av Zelal Yesildeniz och Helena Sköld. En härligt rytmisk och folklig version av Nu grönskar det lockade många i publiken att nynna med. Den instrumentala delen fullbordades med Den franska låten som gav prov på ett underbart samspel mellan Helenas och Zelals fioler. Gabriella, Will och Helena ramade in andakten med två vackra sånger, dels Alltid dig nära av Sofia Karlsson, dels Hemma från musikalen Kristina från Duvemåla.

Annons

Gottfrid och Johannes bjöd på mera musikalsånger, Tomorrow ur musikalen Annie framfördes av Johannes som även bjöd på I dreamed a dream från Les Miserables. Gottfrid sjöng Anthem ur Chess och deras röster fyllde kyrkan på ett fantastiskt sätt. Ett och annat öga torkades diskret efter deras sångframträdanden och då menar jag inte bara mammas och pappas.

Avslutningsvis framförde Maria Min plats på jorden, en sång skriven av Py Bäckman innan det var dags för alla besökare att stämma in i Uti vårhage. En mängd toner och stämmor letade sig ut genom den öppna kyrkporten och spred sig över Gerums åkrar och ängar. Sakta tömdes så kyrkan på besökare som förhoppningsvis gick hem uppfyllda av musik och prästen Magnus Hedströms ord om att vi alla är olika och behövs för att göra livet och samhället komplett.

Bröderna Gottfrid och Johannes Nilsson framförde bland annat en låt av Ted Gärdestad