– Den som efter händelserna på Drottninggatan i Stockholm tar en större bil och gör på det här sättet tar en oerhörd risk, konstaterade säkerhetschef Henrik Fång på regementet efter händelsen.

Det går mycket fort och personalen hinner inte fram för att få stopp på den farliga färden, men händelseförloppet fångas av övervakningskamerorna.

Där ser man hur fordonet passerar P4 -området i hög fart och hur en av bommarna flyger upp i luften när mannen forcerar den.

Fler olyckor

Fordonet var inte stulet inne på regementsområdet, utan kom utifrån.

Annons

Den 60-årige mannen hade dessutom varit inblandad i ytterligare en olycka strax innan händelsen på regementet. På Varnhemsgatan i Skövde fick han sladd och kraschade rätt in i en mur som blev förstörd. En annan bilist uppmärksammade olyckan och åkte fram till mannen för att kontrollera hur föraren klarat sig och märkte då att han luktade alkohol.

Föraren var lite generad över det som hänt och försvann snabbt från platsen utan att meddela polisen. Efter händelserna på regementet så åkte han dessutom på den hårt trafikerade 49:an för att ta sig hem och händelseförloppet kunde tveklöst ha fått mycket allvarliga konsekvenser.

Mycket berusad

När patrullen kommer till mannens bostad hittar de 60-åringen vid bilen och han är då påtagligt berusad. Själv säger han sig bara minnas att han lagt på ett brev och sedan är det svart.

Bilen bär också tydliga spår av mannens framfart.

Framrutan är krossad, motorhuven bucklig, sidan har skador och ett däck saknas. Poliserna drar slutsatserna att han kört en längre bit på bara fälgen.

60 -åringen är nu misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik och smitning från olycksplats. Han har erkänt samtliga brott.