När Pingstkyrkan anordnade den första Allträffen efter juluppehållet var Reine Jonsson från Nässjö uppskattad gäst. Han visade sina naturbilder för den stora publiken och passade samtidigt på att berätta om sin tro.

– Det är någon som har skapat allt detta vackra. För mig är det en glädje att sprida min tro samtidigt som jag visar fotografierna, säger han.

Tidigt naturintresse

Annons

Reine berättar att han från början är en bondpojke och att intresset för naturen sålunda kom tidigt. Han växte upp i Åsela, men kom som 18-åring till Nässjö och där blev han kvar. I tidig ålder började han intressera sig för filmkonsten och det var på den vägen det började – därefter blev det stillbilder.

Han fotograferar främst fåglar, men även övriga djur samt tar landskapsbilder. Enligt honom är den gyllene timman för fotografering klockan 3 på morgonen.

– Mellan maj och juli är jag uppe då och tar bilder, då får man det överlägset bästa ljuset. Klarar man inte det ska man nog inte vara naturfotograf, säger Reine med ett leende.

Han reser över hela landet för att fotografera, det blir även resor till Norge.

– På så sätt förlänger jag sommaren, säger han entusiastiskt.

Reine Jonssons bilder har resulterat i fotokalendrar i 20 års tid, men även fem fotoböcker. Till hösten kommer en sjätte bok.