Nu blir det inga fler dagar med temperaturer över 30 grader. Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI, berättar att svalare luft är på ingång med regnskurar som passerar österut under fredagen.

– Det har varit lite åskinslag tidigare under morgonen men jag tror att det blir mer aktivitet när det drar österut. Men något åskinslag är inte omöjligt, säger hon.

I helgen väntas det bli växlande väder med en del molnighet. Det kan även bildas en del lokala skurar men dessa lär främst förekomma under eftermiddagarna, enligt SMHI.

– Temperaturerna ligger mellan 14 och 19 grader men det beror lite på hur mycket moln det blir och om solen får kika fram.

Nästa vecka verkar vädret bli liknande helgens då ett lågtryck med regn letar sig in väster ifrån. Enligt SMHI väntas det dock bli lite varmare.

– Veckan inleds ganska ostadigt och det kan bli lite torrare tillfälligt. Det finns en ökad chans för varmare väder med temperaturer omkring 20 grader, säger Lovisa Andersson.

Hösten dröjer

Enligt SMHI lär det inte bli några fler dagar med rekordvärme. Hösten lär vi dock få vänta på ett tag till.

– Hösten har gjort intåg i landet men vi får nog vänta ett tag till tills den kommer till oss. Då ska vi ner på en dygnsmedeltemperatur under tio grader i fem dygn. Överlag så brukar det komma i slutet av september så vi får nog vänta ett tag till, säger Lovisa Andersson.

Annons