Sommaridrottsskolan har haft ungefär samma upplägg sedan starten 2014. Till årets vecka, där barn födda mellan 2005 och 2009 har ett par finjusteringar gjorts.

– I år har vi dagläger, det har vi inte haft tidigare, säger Daniel Andersson, fritidssamordnare på Tidaholms kommun och förklarar:

–Alla som är med i Sommaridrottsskolan får frukost innan vi börjar och sedan får de även lunch emellan för- och eftermiddagspasset. Tidigare år har barnen fått åka hem mellan passen och det har gjort att det har blivit lite svårt med logistiken för en del föräldrar.

Märks förändringen i att fler deltar?

– Ja, det gör det faktiskt. I år är 80 barn med. De tidigare åren har det legat runt 60 barn, så det har blivit fler som deltar i år. Det här är en populär aktivitet.

Tio idrotter

Under fem dagar får de 80 barnen prova på att orientera i Bruksvilleparken, spela innebandy utomhus, bowla, spela tennis och testa hur det är att spela beachhandboll. Varje grupp leds av sommarlovslediga högstadieelever och varje förening bidrar med ledare som kan instruera barnen i hur man utövar respektive sport.

– På torsdag kommer barnen att få testa på parasport, berättar Daniel Andersson.

William Lööw Brunell var med som deltagare under den första Sommaridrottsskolan. Nu är han med som ledare för HV Tidaholm.

– Det är kul. Det var nyttigt att få testa många olika idrotter. Nu får man lära sådana som inte vet vad de håller på med hur man gör, säger han med ett leende.

Annons

Sommarlovsskolan arrangeras som ett samarbete mellan Tidaholms kommun, Västergötlands Idrottsförbund och de nio Tidaholms-föreningarna: HV Tidaholm, TIFA BC, Tidaholms TK, Fröjereds Innebandy, Rolling Stones, Tidaholmsbygdens Hästklubb, Tidaholms GS, Tidaholms SOKSisu och RBU.

RBU